Schooltuinen
Les in september 2016:
Op woensdag 28-9-2016
Ook al begint het een beetje herfst te worden, de tuinen staan er nog steeds mooi bij. Van de bloemen die op de tuin groeien maakten de kinderen van groep 8 mooie bloemstukjes.
thumbnail_IMG_2801 (Kopie).jpgthumbnail_IMG_2798 (Kopie).jpg

Op woensdag 14 september hadden we soeples op de schooltuinen. Raymond en Leyla mochten chef kok zijn, de andere kinderen sneden de groenten voor de soep. Op woensdag 21 september kwam Martin met zijn roofvogels naar de schooltuin om een les te geven. Martin heeft inmiddels 65 roofvogels in zijn opvang, hij is valkenier.  Hij nam drie vogels  mee naar de les. Nuri en Angel mochten allebei een vogel op hun arm houden, in een leren handschoen natuurlijk.
thumbnail_IMG_2753 (Kopie).jpgthumbnail_IMG_2754 (Kopie).jpg
thumbnail_IMG_2756 (Kopie).jpgthumbnail_IMG_2757 (Kopie).jpg
thumbnail_IMG_2761 (Kopie).jpgthumbnail_IMG_2763 (Kopie).jpg
thumbnail_IMG_2764 (Kopie).jpgthumbnail_IMG_2776 (Kopie).jpg
thumbnail_IMG_2784 (Kopie).jpgthumbnail_IMG_2787 (Kopie).jpg

In de krantIn de krantIn de krant:
Donderdag    8- 9-2016 stonden we in de krant:
Op

Zonnige lesuren tussen de bloemen

Een kleurenexplosie  in het Darwinpark. De bloemen in de schooltuinen bloeien volop en zijn meters de lucht in geschoten. Gisteren werkten de leerlingen vangroep 8 van de Willibrordschool hun tuintjes bij. Erst gaf tuinjuf Jacqueline Smit uitleg over de bodem van het tuincomplex en leerden de kinderen dst xr tuinieren op zandgrond, afkomstig van het AZ stadion in Alkmaar. Daarna was het oogsten: boontjes en andere groenten gingen in de tas mee naar huis, net als vele bloemen.

​​​​